zorgbedrijf Sint-Truiden

GPS-uurwerk voor Truiense senioren die zolang mogelijk thuis willen blijven

In Sint-Truiden kunnen mantelzorgers voortaan een GPS-uurwerk kopen via het Zorgbedrijf. Dat stelt hen in staat om in contact te blijven met degene voor wie ze zorgen.

Senioren willen vaak zolang mogelijk thuis blijven wonen, maar dat moet ook veilig kunnen gebeuren, en daar willen ze in Sint-Truiden op inspelen. Via het Zorgbedrijf Sint-Truiden kan je een GPS-uurwerk aankopen voor de persoon die thuis wil blijven wonen.

De mantelzorgers kunnen op die manier in contact blijven met bijvoorbeeld hun moeder of vader en zo achterhalen waar die zich bevindt. "Het uurwerk kan gelinkt worden aan een app," legt voorzitter Pascy Monette uit, "en vanuit die app kan het traject gevolgd worden van die persoon. Het is een manier voor de familie om hun oudere op een betere manier op afstand te volgen, en zo ook een geruststelling. "

Het is een manier voor de familie om hun oudere op een betere manier op afstand te volgen

Er kunnen ook veilige zones ingesteld worden en als de senior daarbuiten komt, gaat een alarm af. Dat is één voordeel tegenover een gewoon personenalarm. Een tweede is dat de communicatie in twee richtingen werkt. De mantelzorger kan naar bijvoorbeeld zijn vader of moeder bellen, maar die kan zelf ook contact opnemen via het uurwerk. Bij een personenalarm kan alleen de senior zijn mantelzorger verwittigen als hij of zij in nood is. 

Meest gelezen