Belga Image

Aantal positieve coronatesten in Mol opvallend gestegen: merendeel gelinkt aan één sportclub 

In het testcentrum in Ecocentrum De Goren in Mol hebben deze week opvallend meer mensen positief getest op het coronavirus. Contacttracing wees uit dat het merendeel van die besmettingen afkomstig is van één sportclub. De gemeente bekijkt nu of ze extra maatregelen moet nemen.

In de gemeente Mol werden er in het testcentrum Ecocentrum De Goren begin deze week 142 tests afgenomen. Een derde daarvan blijkt nu positief en dat is meer dan de voorbije weken. 

Door contacttracing weet de gemeente dat veel besmettingen afkomstig zijn van één sportclub. “Gelukkig weten we waar het grootste gedeelte vandaan komt", zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V). “Maar dan nog. Het virus gaat heel snel en verspreidt zich zelfs zonder dat je symptomen hebt. Het virus krijgt weer macht." 

Geplande evenementen herbekijken

Daarom bekijkt de gemeente nu ook of ze extra maatregelen moet nemen: "Wat we absoluut willen vermijden is dat er binnen enkele weken door de COVID-zorg andere medische behandelingen moeten worden uitgesteld. Momenteel kunnen de ziekenhuizen het nog aan en ze moeten dat blijven kunnen.”

Alle evenementen die in de toekomst gepland zijn, zullen sowieso herbekeken worden en eventueel bijgestuurd.

Meest gelezen