Kurt Van Eeghem over overleden collega Gerty Christoffels: "Ik bewonder hoe mooi ze altijd sprak"

Het overlijden van televisiepresentatrice Gerty Christoffels lokt ook reacties uit bij haar West-Vlaamse collega's. Tv- en radiomaker Kurt Van Eeghem uit Zeebrugge is van slag door haar overlijden en zegt dat hij altijd bewondering had voor hoe goed ze de Nederlandse taal beheerste.

Kurt Van Eeghem groeide op in Zeebrugge en presenteerde destijds het programma "De Drie Wijzen". Gerty Christoffels zat toen in het panel, met onder anderen Jacques Vermeire. Van Eeghem heeft ook genoten van haar programma "Boeketje Vlaanderen". Kurt en Gerty zijn tot op het laatst hecht bevriend geweest. "We voelden ons samen twee vriendinnen", zegt Kurt.

Dat Kurt Van Eeghem houdt van het Nederlands is bekend. En op dat vlak had hij een medestander in Gerty Christoffels. Hij had bewondering voor hoe mooi ze praatte, in elk programma waar ze aan heeft meegewerkt. "Om te beginnen: "Boeketje Vlaanderen". Dat programma is een begrip dat je niet meer weg kunt denken uit de geschiedenis van de VRT", zegt hij. "Zij wás "Boeketje Vlaanderen". Daarna was ze in "De Drie Wijzen" een van onze meest geliefde panelleden. Ze deed dat altijd in een onberispelijk Nederlands. Altijd met een grote glimlach."

(Lees voort onder de foto)

"Altijd vrolijk"

Zanger en acteur Koen Crucke uit De Haan heeft Gerty Christoffels goed gekend. Hij heeft veel met haar samengewerkt in verschillende tv-programma's van de VRT en is vol lof over haar. "We kwamen elkaar regelmatig tegen, toen ik gevraagd werd om mee te spelen in een quiz of in een programma", zegt Crucke. "Denk maar aan "Namen Noemen" of "De Drie Wijzen". Gerty was een zeer gulle en vrolijke dame. Ze was ook erg professioneel. In het dagelijkse leven genoot ze van het leven, op haar eigen rustige manier."

Meest gelezen