Diepenbekenaar Bram Vanhove is met een busje onderweg naar India: "Misschien kom ik nog terug, misschien ook niet"

Bram Vanhove, een twintiger uit Diepenbeek, is twee maanden geleden met een oud busje vertrokken, richting India. Het plan had hij al begin dit jaar opgevat. Corona heeft zijn reisplannen wel wat vertraagd, maar in augustus is hij dan toch vertrokken.

Begin dit jaar heeft Bram Vanhove een oldtimerbusje gekocht, en hij heeft dat helemaal opgemaakt. Hij had al dadelijk het idee om met het busje op reis te gaan. Het oorspronkelijke plan was om al in het voorjaar te vertrekken, maar door het reisverbod in de eerste coronagolf was dat niet mogelijk. In augustus is hij dan toch in zijn busje gestapt, richting India. 

Het is niet zijn bedoeling om zo snel mogelijk in India aan te komen. Bram wil vooral genieten van de hele reis, hij gaat bewust langzaam verder. Zo is hij een hele tijd in het Zwarte Woud in Duitsland gebleven, om er te genieten van de uitzichten en de wandeltochten. 

Ik heb daar heel lang alleen op een berg gezeten en van het uitzicht genoten

Op dit moment zit Bram in Oostenrijk, in Hintertux, waar ook een gletsjer is, en waar nu dus geskied en gesnowboard kan worden. "Er is niet zo veel volk op de piste, dus ideaal en leuk. Er zijn hier vooral mensen van de omstreken, maar ook wel enkele Duitsers."

Er is natuurlijk ook de coronapandemie. Maar daar merkt hij niet veel van, hij volgt het nieuws niet echt. "Maar als er echt belangrijk nieuws is, dan komt dat wel tot mij", zegt hij. Hij heeft zijn eigen bubbel, als hij ergens vast zou komen te zitten. "Ik kan slapen en leven in mijn Ford Transit: ik heb er stroom, een zonnepaneel en een koelkast. Maar ik ben ook wel voorzichtig, ik ontsmet mijn handen en draag een mondmasker."

Ik wil vrij kunnen zijn en kunnen genieten, en niet denken aan tijd. Ik heb ook geen tijdsplanning

Het gaat bij Bram om het reizen, en daar vrij in zijn en kunnen genieten. Hij wil niet denken aan tijd of op tijd terug moeten zijn. "Ik heb geen tijdsplanning. En misschien kom ik ooit terug, maar misschien ook niet."

Je kan de reis van Bram ook op YouTube volgen, onder "transit travels".

Bekijk hieronder een van de  YouTube-filmpjes van Bram Vanhove:

Meest gelezen