Belga

Mondmaskers verplicht op kerkhoven in Vlaamse Ardennen tijdens Allerheiligenperiode

De vier gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen (Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem) verstrengen de coronaregels. Tussen 24 oktober en 8 november moet je er ook een mondmasker dragen op de begraafplaatsen. De restaurants sluiten vanaf morgen samen met de cafés om 23 uur en er is vanaf dan ook een mondmaskerplicht in de openbare gebouwen en op het containerpark.

De mondmaskerplicht op de begraafplaatsen springt nog het meest in het oog. Burgemeester van Wortegem-Petegem Luc Vander Meeren (Open VLD): "Een week voor 1 november en een week na 1 november geldt ook op de kerkhoven een mondmaskerplicht. Dat zijn op dat moment ook plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten, elkaar lange tijd niet gezien hebben, en om daar toch ook geen risico's te lopen hebben we de mondmaskerplicht ingevoerd."

Andere maatregelen worden sneller ingevoerd. Vanaf morgen zullen ook de restaurants om 11 uur 's avonds dicht moeten, net als de cafés. “Het is niet leuk, maar de situatie is ernstig. Daarom hebben we besloten om een aantal extra maatregelen te nemen. Zo hebben we het sluitingsuur voor de drankgelegenheden, evenementen en restaurants gelijkgesteld. Alle restaurants, evenementen, take-aways en drankgelegenheden moeten vanaf morgen, vrijdag 16 oktober, sluiten om 23 uur. Door deze gelijkstelling van het sluitingsuur blijft de regel bovendien ook duidelijk en eerlijk voor iedereen”, zegt de intergemeentelijke veiligheidscel.

Vanaf morgen zal je ook op meer plaatsen een mondmasker moeten dragen. Nu moet dat al op de markt, op evenementen, als toeschouwer van een sportactiviteit, in alle openbare gebouwen en in de omgeving van de Oudenaardse secundaire scholen. Dat wordt nu uitgebreid naar de recyclageparken en bepaalde veiligheidszones langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Al geldt daar de algemene regel: blijf thuis en kijk naar de Ronde op televisie!

Meest gelezen