Na Leuven sluit ook Overijse restaurants om 23 uur

Overijse heeft, net als Leuven, besloten om het sluitingsuur van restaurants te vervroegen naar 23 uur. De maatregel gaat vandaag in en blijft alvast van kracht tot 8 november.

Volgens cijfers van Sciensano liet Overijse de voorbije twee weken omgerekend 557 besmettingen per 100.000 inwoners optekenen: de gemeente kampt dus net zoals de rest van het land met een sterke stijging van het aantal COVID-19-gevallen. Om een verdere stijging tegen te gaan, heeft het gemeentebestuur van Overijse beslist om het sluitingsuur van restaurants te vervroegen naar 23 uur. Cafés waren al door de federale maatregelen verplicht om op dat uur dicht te gaan.

We willen vermijden dat er te veel mensen tegelijk op dezelfde plaats zijn

Inge Lenseclaes , burgemeester Overijse

"Met deze beslissing maken we het sluitingsuur voor alle restaurants en drankgelegenheden gelijk", zeg burgemeester Inge Lenseclaes ((OV2002 -   N-VA) . "We willen vermijden dat er te veel mensen tegelijk op dezelfde plaats zijn. We hebben de maatregelen bovendien vorige week al voorbereid, en maandag de knoop dan doorgehakt. We zien ook dat er meer maatregelen in Waver genomen worden, en dat is niet ver van Overijse. Leuven heeft ook verstrengd. Dat zijn allemaal dingen waar we rekening mee houden."

Meest gelezen