Barron Trump (rechts), naast zijn ouders, tijdens de Republikeinse conventie in augustus.
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Ook Trumps 14-jarige zoon Barron test positief op COVID-19, "Hij wist niet dat hij het had, heropen de scholen"

Barron Trump, de 14-jarige zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft positief getest op COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het coronavirus. Dat zegt first lady Melania Trump. De jongen had weliswaar geen symptomen en heeft sindsdien ook weer negatief getest. President Trump, die net als Melania ook besmet was met het virus, grijpt het herstel van zijn zoon aan om te pleiten voor een volledige heropening van de scholen in de VS.

President Trump en zijn vrouw Melania bleken twee weken geleden besmet te zijn met het coronavirus. Toen ook hun zoon Barron getest werd, was hij eerst negatief. Maar bij een volgende test bleek de 14-jarige jongen toch positief te zijn. "Mijn angst werd werkelijkheid toen hij nog eens getest werd en het resultaat positief was," zegt de Amerikaanse first lady in een post op de website van het Witte Huis over haar ervaring met COVID-19.

"Gelukkig is hij een sterke jongen en had hij geen symptomen," schrijft Melania nog. Sindsdien heeft Barron opnieuw een negatieve test gehad, net als de first lady zelf.

"Heropen de scholen"

Tijdens een campagnebijeenkomst in Des Moines, in Iowa, zei president Donald Trump dat Barron "nu prima in orde" is en dat zijn herstel een voorbeeld is van waarom alle scholen in de VS zo snel mogelijk weer zouden moeten open gaan.

"Ik denk dat hij zelfs niet wist dat hij het had, want ze zijn jong en hun immuunsysteem is sterk, ze vechten ertegen," zei Trump. "Het gebeurt. Mensen hebben het en dan gaat het weer weg. Breng de kinderen terug naar school."

Onderwijsvakbonden zijn tegen een heropening van de scholen. Leerkrachten vrezen dat ze besmet zouden kunnen worden door studenten. De VS telt op dit moment bijna 8 miljoen geregistreerde besmettingen met het coronavirus. Meer dan 216.000 Amerikanen stierven al aan de gevolgen van COVID-19. 

Trump op campagnebijeekomt in Iowa: "Breng de kinderen terug naar school":

Videospeler inladen...

Trump voelt zich beter dan ooit

Maar de Amerikaanse president zegt dat hij zich na zijn eigen ervaring met de ziekte en zijn genezing door een experimentele behandeling beter voelt dan ooit. Hij houdt sindsdien ook weer grote campagnebijeenkomsten - waar vaak veel toeschouwers zonder masker rondlopen - en zegt dat het virus snel zal verdwijnen.

Een debat met zijn Democratische uitdager Joe Biden dat morgen moest plaatsvinden, gaat niet door. De organisatie vreesde dat president Trump nog besmettelijk zou kunnen zijn en wilde het debat virtueel houden via videoverbinding, maar daar wilde Trump niet van weten. Het volgende, allicht laatste debat tussen beide kandidaten is gepland op 22 oktober, in Nashville. 

Geprivilegieerd

Ook Melania voelt zich beter en testte intussen negatief op het virus. Ze zegt dat ze hoopt zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Haar symptomen waren "minimaal" zegt ze: "Ik had pijn in mijn lichaam, een hoest en hoofdpijn. Ik was meestal extreem moe."

In tegenstelling tot president Trump, die een experimentele behandeling met antilichamen kreeg, koos Melania voor "een meer natuurlijke weg op vlak van medicijnen: ik koos voor meer vitaminen en gezonde voeding."

In haar post op de website van het Witte Huis benadrukt ze ook dat ze beseft hoe geprivilegieerd zij en haar man zijn. "Ik wil dat mensen weten dat ik begrijp wat een geluk mijn familie heeft, dat wij de hulp hebben gekregen die we hebben gehad."

Meest gelezen