© VRT - Geert Van Hoeymissen

Personeelsplatform en vakbonden bij VRT woedend over "frauduleuze praktijken"

Het personeelsplatform "Iedereen VRT" en de vakbonden bij de openbare omroep reageren woedend na de berichten in de pers over "frauduleuze praktijken" door "sommigen aan de VRT-top". Mochten sommigen zich daar inderdaad schuldig aan hebben gemaakt, wordt geëist dat tegen hen juridische stappen worden ondernomen.

"Het VRT-personeel is woedend", luidt het in een persbericht. "De voorbije dagen hebben we in de pers moeten vernemen dat sommigen aan de VRT-top jarenlang geld hebben verspild aan veel te dure, dubieuze overeenkomsten met externe medewerkers, schermgezichten en productiehuizen. En dit terwijl de interne medewerkers jarenlang telkens nieuwe besparingen opgelegd kregen."

"Bij de interne projecten van de VRT wordt al jarenlang elke euro omgedraaid. Onze budgetten worden met een vergrootglas bekeken. Nu blijkt dat vergrootglas bewasemd wanneer het over externe bestedingen gaat."

"Als VRT-medewerkers aanvaarden wij dan ook niet dat we nu, onder andere door sommige politici, verdacht worden gemaakt", luidt het nog. "Niets wijst erop dat dit rapport misbruiken op de werkvloer signaleert. Het gaat over contracten met toeleveranciers. De medewerkers, die al jarenlang zwaar besparen en die al jarenlang met veel te kleine ploegen topkwaliteit leveren, zijn de slachtoffers van deze praktijken. Net zoals de Vlaamse mediagebruikers en belastingbetalers dat zijn."

"Bovendien is nu overduidelijk dat eventuele nieuwe besparingen allereerst moeten gebeuren door de externe contracten marktconform te maken, aangezien er daar blijkbaar jarenlang geld ten over voor was. Het gaat niet op om de reeds herhaaldelijk uitgeperste interne medewerkers nogmaals een besparingsronde op te dringen."

Meest gelezen