Slechtziende Rob wil aandacht voor blinden en slechtzienden in het verkeer: “Het kan soms gevaarlijk worden”

Het is vandaag Dag van de Witte Stok, een dag waarop blinden en slechtzienden aandacht vragen voor hun positie in het verkeer. Rob Eijssen uit Pelt is één van hen: “Ik moet veel hindernissen overwinnen als ik naar mijn sportclub ga.”

Rob Eijssen uit Pelt is slechtziend en speler voor het nationaal goalbalteam, een teamsport voor blinden en slechtzienden. “Bij de verplaatsing naar mijn sportclub voel ik mij niet volledig veilig”, vertelt Rob Eijssen. “Er zijn veel hindernissen die ik moet overwinnen zoals obstakels op de stoep, putten in de weg, auto’s die te laat stoppen of niet weten wat ze moeten doen.”

Elektrische steps en fietsen die je niet hoort, zijn gevaarlijk

Rob is niet op zijn gemak door de elektrische voertuigen in het verkeer. "Elektrische steps en fietsen die je niet hoort, zijn gevaarlijk”, vertelt Rob. “Ik was in Antwerpen op de Meir aan het wandelen. Ik wou links afslaan toen een elektrische step aankwam. Een vriendin kon me net op tijd naar achter trekken.” Rob hoopt dat er in de toekomst meer aandacht komt voor blinden en slechtzienden in het verkeer. 

Meest gelezen