Videospeler inladen...

Torenkraan valt om op bouwwerf in Kruisem, kraanman lichtgewond ondanks val van 30 meter

In Kruisem is deze voormiddag een torenkraan omgevallen op een bouwwerf. De kraanman viel in zijn stuurhut zo’n dertig meter naar beneden en raakte daarbij lichtgewond. Bij het ongeval vielen er geen andere gewonden.

Het bizarre incident gebeurde rond 11 uur op een werf langs de Passionistenstraat in Kruisem. Daar wordt een nieuw woonzorgcentrum gebouwd. Op het moment van het ongeval was de torenkraan een grote prefabwand aan het plaatsen. Het gewicht was blijkbaar te zwaar, waarop de torenkraan knakte en op de werf te pletter stortte. 

Foto: Radio 2

“De machinist is in de stuurhut naar beneden gekomen. Gelukkig is hij slechts lichtgewond”, zegt brandweerkapitein Koen Desmet.  De kraanman zat gekneld in zijn cabine en moest bevrijd worden door de brandweer. Er werden ook speurhonden ingezet om te zoeken naar mogelijke slachtoffers onder het puin. “Er liepen heel wat collega’s van het slachtoffer rond op de werf. Ze zijn ongedeerd gebleven, maar zijn natuurlijk erg onder de indruk.” Ook de kerk liep lichte schade op. 

Bekijk hieronder beelden van de omgevallen torenkraan:

Videospeler inladen...

Meest gelezen