Voor het eerst moet iemand na “verkeersongeval” voor assisen verschijnen: “Hij gebruikte zijn auto als wapen”

Een man van 31 uit Vleteren moet voor het hof van assisen komen, omdat hij 2 jaar geleden in Vleteren zijn ex-vriendin de dood zou hebben ingejaagd. Eerst dacht het gerecht aan een verkeersongeval, maar nu wordt voor assisen uitgemaakt of de man zijn ex-vriendin bewust te pletter reed. Het is de eerste keer dat iemand voor assisen verschijnt na een verkeersongeval. 

Advocaat Filip De Reuse vertelt wat er is gebeurd: “Zij hadden een knipperlichtrelatie. Er waren al enkele incidenten met agressie geweest. Ze had beslist om die relatie stop te zetten. Toen ze op een terras zat met haar vriendinnen, kwam hij daar discussiëren en nam haar gsm af. Zij ging onder druk met hem mee. Hij reed dan met haar bewust tegen een geparkeerde bus. Ze was op slag dood. Hij reed 194 km per uur, waar hij maar 50 mocht en veroorzaakte dus een dodelijk verkeersongeval.”

"Auto als wapen"

De familie van de jonge vrouw zei meteen dat het geen ongeval was.  De rechter volgde de familie en daarom moet de man voor het hof van assisen komen. Jan Leysen is de advocaat van de vader van Sharon: “De auto is gebruikt als wapen. Een instrument om iemand te doden die in de auto zit."

Meest gelezen