VUB-rector Caroline Pauwels test positief op corona

 VUB-rector Caroline Pauwels heeft positief getest op het coronavirus Dat heeft de communicatiedienst van de Brusselse universiteit donderdag laten weten. De rector vertoont milde symptomen.

 

De rector heeft in de loop van woensdag een COVID-19-test ondergaan en kreeg woensdagavond het resultaat. Ze gaat in zelfquarantaine en geeft al haar contacten nauwgezet door. Op dit ogenblik worden alle mensen opgebeld met wie ze fysiek in contact kwam.

Hoewel ik zelf bijzonder voorzichtig ben geweest, ben ik als risicopatiënt toch besmet geraakt.

Caroline Pauwels - Rector VUB

Rector Pauwels laat weten dat ze momenteel, ondanks de positieve test, eerder milde symptomen vertoont. "Hoewel ik de afgelopen maanden zelf bijzonder voorzichtig ben geweest, ben ik als risicopatiënt (de rector wordt behandeld voor kanker, red.) toch besmet geraakt. Dit is een gevaarlijk virus en ik kan alleen maar beklemtonen dat je niet voorzichtig genoeg kan zijn. Hou afstand, was regelmatig je handen, draag een mondmasker en ventileer. Dat is het minimum minimorum dat je kan doen", aldus Caroline Pauwels.

  

Meest gelezen