Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Twitter onderzoekt wereldwijde storing

Twitter heeft vrijdag vanaf 0u30 wereldwijd platgelegen. Tienduizenden gebruikers van het sociaalnetwerk meldden via verschillende andere kanalen dat ze een half uur lang geen tweets meer konden versturen. De oorzaak is nog niet bekend.

"Error. Something went wrong, but don't fret - it's not your fault", zo meldde de microblogsite. Een woordvoerder laat weten dat er onderzocht wordt wat de oorzaak van de storing is. "We weten dat mensen problemen hadden met tweeten en het gebruik van Twitter", zegt een woordvoerder. "Er is echter geen bewijs dat we gehackt zijn".

Twitter ligt de laatste dagen onder vuur, vooral van de Republikeinen in de Verenigde Staten, omdat het, net zoals Facebook, woensdag besloot de verspreiding van een omstreden artikel van de rechtse tabloid The New York Post te beperken. Dat artikel, waarin de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn zoon worden bekritiseerd, zou gebaseerd zijn op "gehackt materiaal", hetgeen in strijd is met de huisregels van het sociale medium.

Meest gelezen