kunstencentrum STUK

Berouwvolle dief brengt pizza-kunstwerk terug naar STUK in Leuven: "Dit was geen marketingstunt"

Een pizza, die deel uitmaakt van een installatie en vorige donderdag werd gestolen op een tentoonstelling in het kunstencentrum STUK in Leuven, is terecht. De vermoedelijke dief heeft het kunstwerk na een week teruggebracht.  

De pizza margherita was onderdeel van een installatie van kunstenaar Siemen Van Gaubergen uit Schaarbeek. Het gaat niet om een echte pizza, maar om een exemplaar dat getekend is met een airbrushpistool. Op beelden van bewakingscamera's was te zien hoe twee mannen met het kunstwerk naar buiten liepen.    

Berouw

De dader kwam blijkbaar tot inkeer en bracht de pizza zeven dagen later in één stuk en onbeschadigd terug naar STUK. "Op de camerabeelden zien we een jongeman met een grote tas het gebouw betreden en 10 seconden later met een lege tas weer naar buiten gaan. We vonden de pizza terug in de inkomhal",  vertelt Caroline Hendrickx van STUK. 

Stunt?

Kunstencentrum STUK onderstreept nog een keertje dat de diefstal geen stunt was om de pers te halen. "Er is wel degelijk een klacht ingediend bij de politie; we hebben het dossiernummer bij de hand", klinkt het bij de mensen van STUK. "We kregen de voorbije dagen geregeld de vraag of dit een marketingstunt was. Dit is niet het geval, al waren we natuurlijk wel blij met de aandacht", lacht Hendrickx.

Meest gelezen