Bizarre kunstroof in Aalter: boom met houtsnede in bos afgezaagd

In het Keigatbos in Ursel, bij Aalter, is een dode boomstam die bewerkt was tot kunstwerk afgezaagd en verdwenen. Het gaat om een werk van Irina Akimova. Zij maakte 3 houtsnedes in dode bomen in het bos tijdens de vorige lockdown om de vele coronawandelaars te inspireren.  

Irina Akimova is een Oekraïens-Belgische kunstenares die onder meer aan "woodcarving" doet. Ze maakt sculpturen door in hout te kerven en te beitelen. Tijdens de vorige lockdown wilde ze ook in het bos in haar eigen buurt iets doen voor de vele coronawandelaars die er een frisse neus kwamen nemen. Na overleg met de boswachter van het Keigatbos in Ursel kreeg ze de toestemming om er 3 dode bomen onder handen te nemen en er kunstwerken van te maken. "Ik wilde iets doen om al die mensen te inspireren tijdens deze moeilijke periode", vertelt ze bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

Ik kreeg het nieuws gisteren te horen, ik was er niet goed van.

Akimova werkte in de lente 5 volle dagen aan de kunstwerken en reageert geschokt op het nieuws. "Iedereen houdt toch van kunst? Ik begrijp dit echt niet. Je doet dit ook niet alleen. De boom is 3 meter lang en had een diameter van bijna 30 centimeter. Dit is door een groepje mensen gedaan."

Ook gemeente Aalter reageert verbolgen en vraagt iedereen die iets verdachts gezien heeft om dat te melden. 

Meest gelezen