Brugse bar gaat opnieuw afhaalcocktails verkopen: “Je kan er enkel je leveranciers mee betalen”

Dieter Moeyaert van cocktailbar “Groot Vlaenderen” in Brugge verkoopt zijn cocktails weer take-away. Ze waren er al mee begonnen tijdens de lockdown in maart. Zijn zaak zal nog open blijven, maar hij verwacht dat hij door nieuwe maatregelen vroeger zal moeten sluiten. Daarom zoekt hij nu al naar andere inkomsten.

Moeyaert hoopt het inkomstenverlies op te vangen met take-away. “Ik heb geen schrik voor de beslissing. Maar het is natuurlijk een jaar om heel snel te vergeten. Tijdens de eerste lockdown ging die take-away heel goed, al was  de winst gering. Maar meer dan de leveranciers ermee betalen kan je niet doen.”

Mensen kunnen in de bar een bestelling plaatsen, maar het kan ook online binnen een straal van 2,5 km van het Brugse centrum. De drankjes worden vacuüm verpakt geleverd met passende garnituren. Normaal gezien doet Moeyaert straks om 17 uur zijn bar open. 

Meest gelezen