Deinze trakteert zorgpersoneel op gratis rondje reuzenrad als bedanking voor coronawerk

Al het zorgend personeel in Deinze krijgt van de stad een gratis rit op een reuzenrad cadeau als bedanking voor het extra werk tijdens de vorige coronagolf. Het gaat om alle medewerkers van de woonzorgcentra en andere zorginstellingen. "Het werk dat zij verzet hebben is van onschatbare waarde", zegt de stad. 

In Deinze staat sinds vandaag een gigantisch reuzenrad  van 40 meter hoog dat eerder ook al in onder meer Helsinki, Hongkong en Dubai stond. "Dat het halt houdt in Deinze is geste van de foorkramers zelf. Ze wilden ons op die manier bedanken voor de eerste coronaproof kermis die ze hier konden houden afgelopen zomer", zegt schepen Bruno Dhaenens (Open Deinze). 

De mensen die keihard gewerkt hebben tijdens de coronacrisis verdienen een bedanking. 

Schepen Bruno D'Haenens (Open Deinze)

Het reuzenrad is voor gewone bezoekers betalend maar de stad trakteert het personeel uit woonzorgcentra en andere zorginstelling op een gratis ticket als bedanking voor het harde werk tijdens de eerste coronagolf. Om de lokale handelaars een hart onder de riem te steken is er ook een spaaractie.  Mensen die genoeg aankopen doen bij de lokale ondernemers kunnen een gratis ticket krijgen. Deinze voorziet er 4.000.

Wie 15 aankopen doet bij de lokale middenstand mag gratis op het rad.

Schepen Bruno D'Haenens (Open Deinze)

"Je kan de zee zien"

Het reuzenrad staat op het Sint-Poppoplein in Deinze en is 40 meter hoog. Er is plaats voor bijna 150 mensen in 26 gondels.  "De gondels hangen ver genoeg van elkaar, een bezoek is zeker coronaproof", zegt D'Haenens nog.  "Bij goed weer kan je de 3 torens van Gent zien aan de ene kant en aan de andere kant zie je zelfs de Noordzee liggen."

Meest gelezen