Druivencross Overijse pas eind januari: "Kans is groter dat Van Aert en Van der Poel dan wel deelnemen"

De Druivencross in Overijse wordt niet op 1 november, maar wel op 24 januari 2021 gereden. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor de Wereldbeker veldrijden die de UCI en Flanders Classics hebben bekendgemaakt. 

Ook in het veldrijden heeft de coronacrisis al aardig wat roet in het eten gegooid. Het aantal wereldbekerwedstrijden werd al gehalveerd en nu werd de kalender ook nog eens aangepast. Zo gaat de Druivencross in Overijse, die sinds kort deel uitmaakt van die wereldbekerwedstrijden, niet door op  1 november, maar wel volgend jaar op 24 januari. 

We begrijpen deze beslissing, zeker nu de coronacijfers sterk stijgen

Willy Van Roy, organisator Druivencross Overijse

Een verschuiving waarvoor de organisatie van de Druivencross begrip toont. "Op dit moment is dat zeker en vast geen onverstandige keuze van de UCI", zegt organisator Willy Van Roy. "We zien de coronacijfers elke dag stijgen en 1 november komt nu wel ontzettend dichtbij. Dus dit is een verstandige beslissing. Maar laat ons hopen dat de cijfers tegen januari gunstiger evolueren of dat men tegen dan medicatie heeft gevonden." 

Van Aert en Van der Poel

Of deze gewijzigde datum ook beter is voor de organisatie is nog afwachten. Al ziet Van Roy het positief in. "De kans is natuurlijk groter dat we de twee grote vedetten, Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel, toch op de deelnemerslijst krijgen", zegt de organisator. "Voor 1 november zag ik dat niet meer lukken, want ze zullen dan nog maar pas klaar zijn met hun wegseizoen. Dus in die context zou eind januari wel ideaal zijn." 

Meest gelezen