Beeld: KV Mechelen Leen Vandesande

Fans KV Mechelen enthousiast over komst Steven Defour: "Hij heeft wat onze ploeg nodig heeft"

Steven Defour is opnieuw een kakker. Na succesvolle jaren bij Anderlecht, Standard en een aantal buitenlandse clubs keert de middenvelder terug naar KV Mechelen. De club waar Mechelaar Defour in zijn jeugd al speelde. "Ik was dolblij toen ik hoorde dat Defour getekend heeft", zegt superfan Steven Hoefnagels op Radio 2 Antwerpen.

Steven Hoefnagels heeft rood-geel bloed door zijn aderen stromen. Al jaar en dag gaat hij kijken naar elke wedstrijd van KV Mechelen. Steven tapt er zelfs pinten voor de supporters. "De komst van Steven Defour is echt een fantastische transfer. Hij heeft het juiste karakter en de ervaring die we op het middenveld kunnen gebruiken. Hij komt terug thuis bij KV waar het voor hem allemaal begon. Nu hebben we gewoon een Rode Duivel in de ploeg die de jonge gasten kan begeleiden. Mooi gedaan van de club!"

Assist in de 79e minuut

Steven Defour voetbalde als jonge knaap zes jaar bij de jeugdploegen van KV Mechelen. Op 15-jarige leeftijd verliet het toptalent de kakkers voor het bronsgroen eikenhout van Racing Genk. Daarna volgden succesjaren bij Standard inclusief titels en een Gouden Schoen. Na minder succesvolle omzwervingen en blessureleed belandde Defour vorig jaar bij Antwerp. Maar daar moest hij vertrekken. "Of hij op zijn retour is? Dat moet Defour op het veld maar ontkrachten. Hij heeft een prestatiegericht contract. Hoe beter hij speelt, hoe meer hij verdient en hoe meer wij als KV-supporters kunnen genieten", zegt fan Steven Hoefnagels in Start Je Dag. "Bovendien wil hij het graag he. Hij trainde al een tijdje mee met de eerste ploeg zonder contract. Hij solliciteerde dus openlijk naar een plekje."

Belofte aan overleden papa

De terugkeer van Steven Defour heeft ook een persoonlijke touch. Defour beloofde zijn vader, een groot KV-fan, op diens sterfbed dat hij ooit naar Mechelen zou terugkeren. Volgens superfan Steven Hoefnagels wacht Defour een warm onthaal. "Ik denk dat iedereen 'Achter de Kazerne' morgen zal opveren op de banken om Steven Defour toe te juichen in zijn eerste minuten tegen KV Kortrijk. Hij heeft rugnummer 88, zijn geboortejaar. Ik voorspel dat Mechelen met 2-0 zal winnen met een assist van Defour in de 79e minuut."

Meest gelezen