Inge Vervotte bestuurder bij VN-fonds voor slachtoffers van mensenhandel

Oud-minister Inge Vervotte is door VN-secretaris-generaal Antonio Guterres aangeduid als lid van de vijfkoppige bestuursraad van het UN Voluntary Trust Fund for Victims of Trafficking in Persons (UNVTF). Dat meldt Buitenlandse Zaken. Het UNVTF is opgericht in 2010 en probeert via projecten van ngo's slachtoffers van mensenhandel en -smokkel te helpen met rechtstoegang, hulppakketten en toegang tot de gezondheidszorg. 

Het UN Voluntary Trust Fund for Victims of Trafficking in Persons financiert meer dan 60 projecten in 40 verschillende landen, waarmee elk jaar 3.000 mensen worden geholpen.

België is de grootste donor van het UNVTF en financiert 2 miljoen euro, één derde van het totale budget. Dat gebeurt via de Blue Heart Campaign, een mondiale bewustmakingscampagne om mensenhandel en zijn impact op de maatschappij te bestrijden.

In het verleden was Inge Vervotte Vlaams en federaal minister voor CD&V. In 2012 verliet ze de politiek en tot op vandaag leidt ze de zorggroep Emmaüs.

Meest gelezen