Laatstejaarsstudenten Heilig Graf Turnhout schrijven brief naar minister Vandenbroucke: “Willen onze stem laten horen”

In het Heilig Graf in Turnhout hebben de laatstejaars­studenten een brief geschreven naar minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A), om hun verontwaardiging te uiten over de coronamaatregelen die gelden op de scholen. “Het feit dat wij tijdens de pauze met 1.000 leerlingen op de speelplaats staan en dat we buiten de school maar met vier mensen mogen afspreken, vinden wij heel onduidelijk”, klinkt het.  

De laatstejaarsstudenten van het Heilig Graf in Turnhout hebben een brief geschreven in verband met de coronamaatregelen die gelden op de scholen. Volgens hen houden die regels niet echt steek in vergelijking met de regels die buiten de schoolpoort gelden. “Het feit dat wij tijdens de pauze met 1.000 leerlingen op de speelplaats staan en dat we buiten de school maar met vier mensen mogen afspreken, vinden wij heel onduidelijk”, zegt Dina Peeters, laatstejaars Humane Wetenschappen. “Ons doel met deze brief was niet om met oplossingen te komen of om een klaagbrief te maken, maar we wilden de stem van de jongeren laten horen.”

Het feit dat wij tijdens de pauze met 1.000 leerlingen op de speelplaats staan en dat we buiten de school maar met vier mensen mogen afspreken, vinden wij heel onduidelijk

Dina Peeters, laatstejaarsstudente

“De brief is in eerste instantie gericht aan minister Vandenbroucke, maar we willen hem ook richten aan de jeugd die in hetzelfde schuitje zit als wij. Wij zitten in ons zesde jaar en we kunnen niet ten volle student zijn, dat vinden wij heel jammer. Ook is de brief gericht aan onze ouders, om zo een beter zicht te krijgen op onze situatie”, zegt Peeters.

“Minister Vandenbroucke heeft de brief gelezen, dus ons doel is zeker al geslaagd”, zegt Peeters. “Hij heeft geantwoord dat hij er iets aan gaat doen. Of dat ook zo gaat zijn, weten we niet, maar hij heeft al wel de tijd genomen om hem te lezen en dat betekent voor ons al veel.”

Meest gelezen