Copyright © 2017, Nicolas Balcazar, licensed via EyeEm Mobile GmbH

Lommel gaat inwoners massaal opbellen: "Om te weten hoe het écht met hen gaat"

60 vrijwilligers willen zo veel mogelijk inwoners uit Lommel opbellen, om te horen hoe het echt met hen gaat tijdens deze lange en moeilijke coronacrisis. 20 verenigingen werken mee aan het initiatief.

“We zitten in deze maatschappij vast met het fictieve ‘hoe gaat het met jou’ en daar willen we verandering in brengen", zegt buurtzorgcoördinator Peter Maes. “Vooral mensen die de coronamatregelen heel strikt naleven en zich wat isoleren, willen we een hart onder de riem steken.”   

60 vrijwilligers van 20 verenigingen werken mee aan het initiatief. “We vragen hen om bijvoorbeeld eens te bellen met een ver familielid of iemand die ze nog van vroeger kennen uit het verenigingsleven. En daarnaast hebben we ook een telefooncentrale opgericht van waaruit we mensen zullen opbellen.” Lommel wil graag 10% van de inwoners bereiken. 

Meest gelezen