DIRK WAEM / Belga

Kortrijkse café-uitbaters minder geïnteresseerd in gratis winterterras: "Mogelijke verstrenging zorgt voor onrust"

De coronamaatregelen worden deze namiddag zo goed als zeker strenger. En dat zorgt voor stress in de horecasector. In Kortrijk zijn al minder café-uitbaters geïnteresseerd om een gratis winterterras te zetten. 

De stad Kortrijk liet gisteren weten dat er 30 winterterrassen mogen komen. Dat zijn er 5 keer meer dan vorig jaar. Die beslissing kwam er omdat veel café-uitbaters daar interesse in hadden. "Maar nu slaat de twijfel toe", zegt schepen van Economie, Arne Vandendriessche (Open VLD). "We hebben de kans gegeven aan ondernemers om een gratis winterterras te plaatsen voor hun zaak. In het begin hadden we 40 aanvragen, maar ondertussen hebben er al 10 afgehaakt door de onzekerheid over de mogelijke verstrenging van de coronamaatregelen voor de horecasector."

Onrust in Brugge

Ook in Brugge is er onrust bij de cafés en restaurants. De voorzitter van Horeca Brugge, Sandra Timmerman, hoopt dat het scenario van maart niet herhaald wordt. "Toen werd iedereen echt voor een voldongen feit gesteld", zegt ze. "We hopen wel dat het sluitingsuur voor cafés en restaurants vanmiddag gelijkgesteld wordt."

Meest gelezen