Na scholen nu ook sportclub dicht vanwege coronabesmettingen: burgemeester van As sluit tennisclub

In As heeft burgemeester Tom Seurs (Voluit!) beslist om tennisclub TC As voor een week te sluiten. Verschillende mensen hadden bij de contacttracing aangegeven dat ze daar geweest waren. 

Vanwege de snelle toename van het aantal coronabesmettingen in As, is daar op zoek gegaan naar een link tussen de besmettingen. Uit de contacttracing bleek dat tennisclub TC AS geregeld voorkwam als bezochte plek. Daarom heeft de burgemeester beslist om de tennisclub voor minstens een week te sluiten. Er kan niet alleen niet getennist worden, ook de kantine gaat een week dicht. 

Ook besmettingen bij voetbalclub in Lommel

Bij voetbalclub Kattenbos in Lommel zijn er ook mensen besmet met het coronavirus. Zondagavond waren er vijf besmette mensen in de kantine. Alle 100 aanwezigen die toen in de kantine waren, zijn gecontacteerd. Ze zijn gevraagd in quarantaine te gaan en een test te laten afnemen. 

Aantal besmettingen in Limburg blijft stijgen

Gisteren zijn in Limburg opnieuw 302 coronabesmettingen bijgekomen. Het zijn er in een week tijd al 1.365, een stijging met 14 %. We hebben nu in Limburg de kaap van de 11.000 besmettingen sinds de uitbraak van de pandemie overschreden. Er liggen 52 mensen in de ziekenhuizen, de meesten van hen zijn afgelopen week opgenomen. 11 krijgen intensieve zorgen. 

Meest gelezen