BELGA/DECONINCK

Jaarmarktcross Niel zonder publiek: bevoorradingszakje met versnaperingen te koop voor wie voor de televisie volgt

Door de coronacrisis heeft de gemeente Niel beslist om de jaarmarktcross te laten doorgaan, maar dan wel zonder publiek. Matti De Laet bleef niet bij de pakken zitten en bedacht samen met enkele anderen het idee van de 'koers-musette'. Dat is een bevoorradingszak die je kan bestellen zodat je de cross vanuit je zetel toch op een fijne manier kan beleven.

De jaarmarktcross op 11 november in Niel zal er dit jaar wellicht anders uitzien dan de voorbije jaren. Door de coronacrisis heeft de gemeente beslist om de cross zonder publiek te laten doorgaan. Voor veel Nielenaars was dit geen fijn nieuws, maar Matti De Laet bleef niet bij de pakken zitten en bedacht met enkele anderen het project van de koer-musette. 

Jenever is bijvoorbeeld iets dat echt bij de cross hoort, dat gaat dus zeker in de musette zitten

Matti De Laet

De koers-musette is een bevoorradingszak die gebruikt wordt tijdens de koers. Het idee van dit project is dan ook dat je met een bevoorradingszak thuis de cross kan volgen. “Wij gaan die zakken proberen te vullen met hapjes en drankjes en we gaan proberen om daar Nielse handelaars bij te betrekken”, zegt Matti De Laet, één van de initiatiefnemers van het project. “Jenever is bijvoorbeeld iets dat echt bij de cross hoort, dat gaat dus zeker in de musette zitten.”

Opbrengst voor scholen

De opbrengst van de zakken gaat naar een goed doel. "We schenken de opbrengst integraal aan drie Nielse basisscholen. Door de coronacrisis konden zij geen schoolfeest of eetfestijn organiseren om geld in het laatje te brengen."

Mensen die zo’n zak willen, kunnen een bestelling plaatsen via het mailadres fieropniel@gmail.com. De zakken kunnen thuis geleverd worden, met extra verzendingskosten, of ze kunnen afgehaald worden in een lokaal cafeetje in Niel. 

Meest gelezen