gemeente Sint-pieters-Leeuw

Plannen voor een eerste middelbare school in Sint-Pieters-Leeuw

Sint-Pieters-Leeuw krijgt mogelijk een eerste secundaire school op zijn grondgebied. Die zou in het gehucht Zuun komen, op een terrein achter de bestaande basischool 't Populiertje. Het initiatief komt van de scholengroep Korha.

Het Heilig Hart & College uit Halle, deel van de scholengroep Korha, wil in Sint-Pieters-Leeuw een secundaire school bouwen. Het zou meteen de eerste secundaire school worden op het grondgebied van de gemeente. De scholengroep heeft een terrein op het oog achter de gemeentelijke baisschool 't Populiertje. 

Middenschool

De secundaire school zou een middenschool worden. Dat wil zeggen dat er alleen onderwijs in de eerste graad wordt aangeboden. De school zou een capaciteit hebben van 300 leerlingen. Op het terrein, dat de scholengroep in erfpacht wil nemen van de gemeente, is er nog plaats genoeg om zo een school te bouwen. De renovatie van basisschool 't Populiertje komt niet in het gedrang.

Dichter bij huis

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw schat dat er in de gemeente zowat 1.600 studenten van het middelbaar onderwijs wonen. Een flink deel van hen loopt nu in Halle school. "Het zou een enorme troef zijn mochten deze leerlingen hun eerste twee jaren in het middelbaar onderwijs dichtbij huis kunnen doorlopen", zegt de Leeuwse schepen voor onderwijs Ann Speeckaert (CD&V). Het zal nog wel even duren voor het zover is. Eind deze maand buigt de gemeenteraad zich alvast over de aanvraag tot erfpacht. 

Meest gelezen