Belga

Versuz opent pas wanneer álles terug mag: "Het DNA van feesten blijft bestaan"

De horeca mag voorlopig nog open blijven, maar de Versuz in Hasselt is al meer dan zeven maanden dicht. Yves Smolders, uitbater van de Versuz, geeft de hoop op dat zijn discotheek zijn deuren snel weer zal openen. "Er zijn geen vooruitzichten op dit moment en de hoop op een vaccin heb ik ook opgegeven."

In de Hasseltse discotheek Versuz staan ​​al zeven maanden geen mensen meer op de dansvloer. Uitbater Yves Smolders gelooft niet meer in een heropening dit jaar. "Sinds maart zijn de deuren gesloten. Er stond nog zoveel op de planning, maar die plannen hebben we van tafel geveegd uit vrees voor een financiële kater." 

"Mijn grootste angst is mijn menselijk kapitaal. Dat ben ik stilaan aan het verliezen" zegt Yves Smolders. "We proberen zoveel mogelijk in winterslaap te gaan om deze crisis te overleven. Ik heb zelfs mijn personeel aangeraden om een ​​andere job te zoeken. Zij moeten ook een huis afbetalen hé." 

De mensen moeten toch aan een lief geraken?

Om de dure apparatuur te onderhouden, wordt elke week alles aangezet.  "Anderhalf uur laten we de apparaten aanstaan, zo vermijden we dat deze vocht pakken en stukgaan", zegt de uitbater van de discotheek. "Ik ben er zeker van dat alles nog goedkomt, de mensen moeten toch aan een lief geraken?."

Yves Smolders opent zijn discotheek pas wanneer alles weer mag. "Dansen met een mondmasker aan, dat gaat niet. Het DNA van feesten blijft bestaan."

Meest gelezen