Facebook Didier Cortois

Vilvoordse schepenen gaan coronamaatregelen zelf op straat uitleggen

Om duidelijkheid te scheppen in de vele coronaregels gaan enkele schepenen van Vilvoorde, samen met vrijwilligers, letterlijk de straat op. Morgen zaterdag gaan ze de bezoekers van de wekelijkse markt aanspreken.

In Vilvoorde komt het nieuwe Corona Informatie Team morgen, zaterdag, voor het eerst in actie op de markt. Enkele schepenen gaan samen met vrijwilligers de coronaregels duidelijk maken aan de bezoekers. 

Duidelijkheid scheppen

"We stellen vast dat er door vele regels en maatregelen heel wat mensen zijn die niet goed meer weten wat nu waar en wanneer geldt. Daarom willen we hen als stad rechtstreeks informeren", vertelt schepen Didier Cortois (Open VLD). Dat rechtstreeks mag heel letterlijk genomen worden. "In samenwerking met vrijwilligers zal ik samen met de schepenen Lamarti en El Boudaati maximaal de straat opgaan om te antwoorden op alle vragen en twijfels die inwoners hebben", zegt Cortois.

We moeten iedereen kunnen bereiken, en dat doe je niet met een gewoon persberichtje

Didier Cortois, schepen in Vilvoorde

"De klassieke manier van communiceren faalt duidelijk", zegt  Cortois. "Het volstaat niet om een persbericht te verspreiden en wat interviews te geven.  Je moet zelf naar de mensen toe. En dat is wat we morgen op de markt gaan doen", licht de schepen toe. "We doen dit ook om de meertaligheid op te vangen. We zijn een Vlaamse stad, maar deze uitzonderlijke toestanden vereisen dito maatregelen. En onze schepenen met migratie-achtergrond bereiken veel beter de inwoners die wij anders niet goed kunnen bereiken." Het Corona Informatie Team zal niet alleen op de markt in actie komen, maar ook in de winkelstraten en aan scholen. 

Meest gelezen