VRT NWS-journalist Sofie Demeyer wordt woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V)

VRT NWS-journalist Sofie Demeyer ruilt vanaf volgende week de nieuwsdienst voor de Wetstraat. Ze gaat aan de slag als woordvoerder van de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Sofie Demeyer volgde lange tijd het justitienieuws voor VRT NWS.

De kijkers, luisteraars en volgers van VRT NWS kennen Sofie Demeyer vooral als justitiejournalist. Zo bracht ze de voorbije jaren onder meer verslag uit van roemruchte dossiers zoals het onderzoek en het proces rond Marc Dutroux, de moord op André Cools, de kasteelmoord en de terreuraanslagen in ons land.

Sofie Demeyer kijkt uit naar de nieuwe uitdaging, ze sluit hiermee een lang en belangrijk hoofdstuk haar carrière af. "Ik werk al sinds mei 1992 voor de VRT. Eerst als redactiemedewerker bij Radio 2 Oost-Vlaanderen en daarna meer dan 21 jaar als journalist bij het Journaal. Meer dan 28 jaar dus. Het is daarom met pijn in het hart dat ik dit huis van vertrouwen verlaat. Maar zo’n kans om eens aan de andere kant van het nieuws te kunnen staan, wil ik me niet laten ontglippen", zegt Sofie.

Meest gelezen