Frituur in Beselare krijgt coronaboete van 750 euro omdat uitbater geen mondmasker droeg: “Er was niemand en ik was mijn zaak aan het sluiten”

Brigitte Colleit van Frituur Bolleke in Beselare kreeg een boete omdat ze geen mondmasker droeg in haar frituur. Terwijl er niemand was, en ze haar zaak aan het sluiten was.

Een frituuruitbater uit Beselare heeft al aan de lijve ondervonden hoe streng coronacontroles kunnen zijn. “Op een vrijdagavond om 21.45 uur wou ik sluiten. Ik was helemaal alleen in de frituur. Ik stond 3 meter van de deur. Er kwamen toen 2 politiemannen binnen. Ik dacht dat ze honger hadden en ik ging naar mijn toog om mijn mondmasker aan te doen. Maar ze zeiden me dat ze langs kwamen voor een coronacontrole en er bij mij een zware inbreuk was. Ik kreeg 750 euro boete.”

De politie zegt dat mensen uit de horeca gewoon de wet moeten volgen. “Het klinkt natuurlijk hard. Maar vanaf dat je je zaak binnengaat moet je een mondmasker dragen, zelfs als er niemand is”, zegt Glenn Verdru van de politie van Ieper.

Meest gelezen