Nicolas Maeterlinck

Eerste publieke optreden van Delphine als prinses is eigen sculptuur onthullen: "Het gaat de goede richting uit"

Delphine van Saksen-Coburg heeft in Sint-Niklaas een sculptuur die ze zelf gemaakt heeft onthuld. Het was haar eerste publieke optreden als prinses van België. "Ik voel me geliefd", zegt de prinses aan persagentschap Belga. "Het gaat de goede richting uit, maar ik hoop op meer."

Het nieuwe monumentale kunstwerk "Ageless love" staat aan het Gerdapark in Sint-Niklaas. Het werk is uitgevoerd in staal en dat is symbolisch, legt de kunstenares uit. "Het is hard om te breken, net als de liefde. En net als de liefde, veroudert het ook mooi het krijgt een mooie patine, net als de mens rimpels krijgt."

Lees verder onder de foto:

Nicolas Maeterlinck

"Het brengt een liefdevolle boodschap voor kwetsbare mensen, zorgverleners, mantelzorgers, familieleden, vrienden en buurtbewoners. Het is het juiste beeld, op de juiste plaats", zegt Dirk Van Den Broeck van "Kunst in de Stad".

Op vragen over de recente toenadering tot de koninklijke familie, antwoordde Delphine van Saksen-Coburg ontwijkend.

Dat haar biologische vader, koning Albert II, haar het beste wenste, had ze wel gelezen, zei ze. De ontmoeting met haar broer koning Filip noemde ze hartverwarmend. "Beetje bij beetje voel ik mij aanvaard", gaf ze nog mee. "Ik voel me geliefd en het gaat de goede richting uit. Ik hoop op meer".

De kunstenares benadrukte wel dat ze "altijd Delphine zal blijven." "Mijn ziel blijft een artiest. Ik blijf Delphine", klonk het.

Meest gelezen