Kommil Foo met "Ruimtevaarder" voor derde jaar op rij bovenaan De Lage Landenlijst

Het duo Kommil Foo is met 'Ruimtevaarder' voor het derde jaar op rij door de luisteraars naar de top van De Lage LandenLijst op Radio 1 gestemd. De Lage Landenlijst is een top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945. 

De uitzending is een gezamenlijk evenement van Radio 1 en de regionale omroepen van Zeeland, Brabant en Limburg. Door de coronamaatregelen kon de uitzending niet op de geplande locatie op de grens tussen Baarle-Hertog en Baarle-Nassau plaatsvinden. Als alternatief werden uiteindelijk twee parallelle uitzendingen opgezet.

Na de winnaars komt Kris De Bruyne met "Amsterdam" sterk de top drie binnen op de tweede plaats. "Pastorale" van Ramses Shaffy en Liesbeth List eindigt opnieuw op de derde plaats. Er werden 14.277 stemmen uitgebracht en de luisteraars konden vandaag nog de volgorde in de top 10 vastleggen. Er stonden 25 nieuwe nummers in de lijst en Boudewijn de Groot, Kris De Bruyne en Ramses Shaffy komen het vaakst voor met telkens vier noteringen.

De volledige top 10:

  1. Kommil Foo  -  Ruimtevaarder  (1)
  2. Kris De Bruyne  -  Amsterdam  (17) 
  3. Ramses Shaffy en Liesbeth List  - Pastorale  (3)
  4. Het Zesde Metaal  -  Ploegsteert  (2)
  5. Wim De Craene  -  Tim  (5)
  6. Gorki  -  Mia  (9)
  7. Boudewijn de Groot  -  Avond  (8)
  8. Raymond van het Groenewoud  -  Twee meisjes  (13)
  9. The Scene  - Iedereen is van de wereld  (29)
  10. BLØF feat. Geike Arnaert  -  Zoutelande  (7)

Luister hier naar "Ruimtevaarder" van Kommil Foo:

Luister hier naar "Amsterdam" van Kris De Bruyne:

Luister hier naar "Pastorale" van Ramses Shaffy en Liesbeth List:

Meest gelezen