Parket Gent over doodsoorzaak vermiste jogger: "Geen tekenen van uiterlijk geweld, het zou om een ongeval gaan" 

Uit de eerste vaststellingen van het parket blijkt dat de vermiste jogger uit Lede door ongeval om het leven gekomen is.  Er werden geen uiterlijke tekenen van geweld aangetroffen op het lichaam. De 32-jarige man was sinds donderdag vermist. Zijn lichaam werd in het water van de Gentse Leie gevonden.  

De voorbije dagen werd met man en macht gezocht naar de vermiste man in en om recreatiedomein de Blaarmeersen in Gent. De man was gaan joggen en werd donderdag voor het laatst gezien in de buurt van het domein. Tijdens de zoekacties werden speurhonden en een helikopter ingezet, maar zonder resultaat.

(lees verder onder de foto)

Jeroen Desmecht

Zondagmorgen begon de scheepvaartpolitie een oude Leiearm uit te kammen met een scanner. Na twee uur zoeken, troffen ze het levenloze lichaam aan van de vermiste man in het water langs de Krommehamlaan in Afsnee, ongeveer drie kilometer van waar hij zijn auto achterliet. De locatie bevindt zich op het traject dat hij vanuit de Blaarmeersen af en toe jogde.

Geen tussenkomst van derden, wel een ongeval

Het parket Oost-Vlaanderen stelde een wetsarts aan die een autopsie uitvoerde. Die kon geen uiterlijke sporen van geweld, die op de tussenkomst van derden zou wijzen, op het lichaam aantreffen. Volgens het parket zou het om een ongeval gaan. Er wordt ook nog een toxicologisch onderzoek gevoerd.

Meest gelezen