WZC Heyvis Maasmechelen

10 coronabesmettingen in WZC Heyvis in Maasmechelen

In het woonzorgcentrum Heyvis in Maasmechelen zijn 10 mensen besmet geraakt met COVID-19. Het gaat om 4 bewoners en 6 personeelsleden.

Afgelopen week bleken 2 bewoners besmet te zijn met het coronavirus, die zijn onmiddellijk in kamerquarantaine gegaan. Later kwamen daar nog eens 2 bewoners bij die aan dezelfde tafel zaten als de eerste twee. Ook zijn er 6 personeelsleden positief getest op corona. “Het gaat om één groep die samenwerkten in het weekend,” vertelt burgemeester Raf Terwingen (CD&V), “ook die zijn thuis in quarantaine geplaatst."

Milde symptomen

De 4 bewoners van het woonzorgcentrum Heyvis hebben milde symptomen en worden op hun kamer verzorgd. De personeelsleden die met de besmette personen in contact zijn gekomen, zijn intussen getest maar de resultaten zijn er nog niet. “Het hele centrum gaat begin deze week getest worden,” zegt de burgemeester, “ik veronderstel tegen dinsdag of woensdag.”

In afwachting van het resultaat van de algemene testen, is de bezoekregeling in Heyvis aangepast.

Meest gelezen