Exotische dieren in beslag genomen na klacht over geuroverlast

De politie heeft in Merksem verschillende dieren in beslag genomen in een woning. Het gaat onder meer om enkele honden, katten, ratten, maar ook om exotische dieren zoals leguanen en een varaan.

De Antwerpse politie onderzocht enkele meldingen van geuroverlast in de omgeving van de Van Stralenlei in Merksem. Na enkele pogingen liet de bewoner van de onderzochte woning de inspecteurs toe.

Honden en slangen

In de woning troffen de agenten verschillende dieren aan, waaronder ook enkele exotische beestjes. In totaal gaat het om vier honden, twee leguanen, een varaan, een zestal slangen, twee schildpadden, een grijze roodstaartpapegaai, een cavia, twee ratten en drie katten. De dieren verbleven er in bedenkelijke omstandigheden.

De agenten kregen een visitatiebevel van de onderzoeksrechter en keerden terug naar het huis samen met een dierenarts. Alle dieren, met uitzondering van de drie katten, werden in beslag genomen. Ze kregen opvang dankzij het blauwe kruis en het Vogelopvangcentrum (VOC). De man zal op een later tijdstip tekst en uitleg moeten komen geven bij de politie.

Meest gelezen