Minister-president Jambon roept iedereen op de coronamaatregelen goed op te volgen: "Anders dreigt ware ramp"

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) roept in een videoboodschap de Vlamingen op om de strengere coronamaatregelen goed op te volgen. "Anders dreigt een ware ramp", zegt Jambon, die wel gelooft in de veerkracht van de Vlamingen. 

"De toestand is ernstig, zeer ernstig", begint Jambon zijn boodschap. "Daarom moesten en moeten wij doortastend ingrijpen, anders dreigt er een ware ramp."

"We willen echt niet meemaken dat de medische zorg in het gedrang komt omdat er te weinig bedden beschikbaar zijn. Een volledige lockdown willen we te allen prijze vermijden."

"De maatregelen gelden voor iedereen, waar ook in dit land. Ik dring er daarom heel erg op aan dat de handhaving voortaan sneller en strenger gebeurt", zegt Jambon.

"De Vlaamse regering heeft stevig geprobeerd om alvast de restaurants wel open te houden, maar de besmettingscijfers dwingen ons fors in te grijpen. Met pijn in het hart, maar met slechts één bedoeling: de verdere verspreiding van de epidemie indijken. Volg dus alstublieft de regels, dat is zo ontzettend nodig."

Om onze vrijheid te heroveren moeten we vandaag en de komende weken doorbijten

"Zorg, economie, onderwijs en samen-leven zijn onze prioriteiten. Die moeten we veilig stellen. Om onze vrijheid te heroveren moeten we vandaag en de komende weken doorbijten", aldus Jambon, die wel in de toekomst blijft geloven. "Onze Vlaams veerkracht was en is groot en sterk. We zullen die veerkracht straks ook nodig hebben bij de heropbouw van ons land."

Bekijk hieronder de volledige boodschap van Jambon:

Videospeler inladen...

Meest gelezen