Meskerem Mees (rechts) en haar celliste Febe Lazou (links)

Singer-songwriter Meskerem Mees wint Humo's Rock Rally voor halfvolle AB

Voor een -door corona- halfvolle Ancienne Belgique in Brussel heeft de Gentse singer-songwriter Meskerem Mees Humo's Rock Rally gewonnen. Het zilver is voor de post-rockband Wolker uit Avelgem. De Leuvense hiphopper Dyce sluit het podium af. De publieksprijs was voor de Gentse elektropopband Yokan. Tweejaarlijks organiseert Humo een muziekwedstrijd en daar kwamen in het verleden al grote namen uit zoals dEUS, Novastar en Compact Disk Dummies. 

Het is een uitzonderlijke editie van de Rock Rally. Door de coronamaatregelen vond de finale plaats voor een halfvolle AB in Brussel. De finalisten speelden hun set op het podium. Op de jury na waren door de geldende coronamaatregelen alleen enkele vrienden en familieleden welkom. De Gentse singer-songwriter Meskerem Mees heeft de editie van 2020 gewonnen en wint daarmee 10.000 euro.

Of de winst of podiumplaatsen het begin zijn van de mainstream doorbraak voor de laureaten, valt af te wachten. De Rock Rally was in ieder geval het begin van de carrière van namen als Das Pop, dEUS, Milow, Goose, Jasper Erkens, Novastar, Noordkaap, Hickey Underworld, Steak Number Eight, Mintzkov, Evil Superstars, School is Cool, Admiral Freebee, Absynthe Minded en Compact Disk Dummies. Maar er zijn evengoed voorbeelden te vinden van bands die na de winst geruisloos van de aardbol verdwijnen.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen