170 studenten geneeskunde bieden coronahulp aan in UZ Gent: “Ik wil meer doen dan alleen maar studeren”

Meer dan 150 studenten van de Gentse universiteit hebben zich opgegeven om binnenkort bij te springen op afdelingen van het Universitair Ziekenhuis Gent. Het wordt er almaar drukker door de nieuwe coronagolf. Het gaat om studenten uit het eerste en tweede masterjaar geneeskunde. 

“Het is op dit moment heel druk in ons ziekenhuis”, vertelt Karlien Wouters van het UZ Gent. “We hebben verschillende corona-afdelingen en ook de gewone zorg loopt door. Dat wil zeggen dat we extra handen nodig hebben om dat allemaal te kunnen bolwerken.” Het universitair ziekenhuis deed daarom een oproep aan studenten geneeskunde om bij te springen op verschillende afdelingen. Er kwamen 170 reacties binnen. 

Succesvolle oproep

“We stuurden onze oproep zowel naar onze eigen werknemers, als naar de masterstudenten geneeskunde van de Gentse universiteit”, zegt Wouters. “Er is veel reactie op gekomen en dat is fijn om te zien. Tijdens de eerste golf hebben we ook opgemerkt dat er veel studenten reageerden op onze oproep. Daaraan voel je dat ze gemotiveerd zijn en dat de studenten echt het gevoel hebben dat ze kunnen helpen.”

Gelukkig hebben we geen 170 extra mensen nodig, we bekijken nu hoe we het gaan organiseren

Karlien Wouters, UZGent

Meer dan nodig

De extra helpende handen zijn nu nog niet allemaal nodig. “Gelukkig hebben we geen 170 extra mensen nodig”, zegt Wouters. “We bekijken nu waar we iedereen het beste kunnen inzetten. Een aantal studenten zal nu nog niet gecontacteerd worden, maar je weet niet wat de toekomst brengt. Stel dat het nog veel drukker wordt, dan kunnen we de overige studenten ook een plaats geven om te helpen in het ziekenhuis.”

Het is een mooie kans om iets nuttigs te doen en om de artsen te helpen

Andrea Dehaene, student Geneeskunde UGent

Interessante ervaring

“Als student geneeskunde wil ik iets meer doen dan enkel met de neus in de boeken zitten”, vertelt studente Andrea Dehaene. “Ik hoop iets bij te leren en ik denk dat het ook een leuke ervaring is en dat de artsen ons goed zullen bijstaan. Het voelt goed om mensen te kunnen helpen.”

kasto80

Meest gelezen