"Onbegrijpelijk dat we 4 dagen moeten wachten op uitslag van coronatest", zegt schepen De Coene uit Kortrijk

De 5 woonzorgcentra van de stad Kortrijk zullen in de loop van de week weer bezoek toelaten. Net voor het weekend gingen de deuren op slot, omdat een 30-tal personeelsleden en 8 bewoners positief testten op corona. "Maar het blijft wachten op de resultaten van de tests die donderdag zijn afgenomen", zegt de schepen van Sociale Zaken, Philippe De Coene (SP.A). "Dat kan toch niet!"

De schepen van Sociale Zaken, Philippe De Coene (SP.A), vindt het niet kunnen dat het labo-onderzoek zo traag gaat. "Dat zijn tests die onder de verantwoordelijkheid van het agentschap Zorg en Gezondheid vallen", zegt hij. "Het is onbegonnen werk om 96 uur lang te moeten wachten op de resultaten van die testen. We willen dat de testresultaten sneller bekend zijn, anders kan je geen deftig en veilig coronabeleid voeren."

Brugge

Ook in Brugge zijn vandaag 2 woonzorgcentra gesloten, nadat bewoners en personeelsleden besmet bleken met het coronavirus.

Meest gelezen