Nachtklok zal streng gecontroleerd worden door de Limburgse politie

De politie zal in Limburg streng controleren op het naleven van de nachtklok. Die gaat de komende weken telkens in om middernacht en duurt tot 5.00 uur ‘s ochtends.

Vannacht zal in het hele land een nachtklok starten. Vanaf middernacht mag je enkel nog buiten als dit strikt noodzakelijk is, zoals bijvoorbeeld voor je werk. De Limburgse politie gaat dit streng controleren en zet ook extra ploegen in, dat blijkt uit een rondvraag bij de grootste politiezones in Limburg. Eric Cenens van politiezone Kempenland: “We hebben afgesproken dat we 2 bijkomende ploegen inzetten bovenop de gewone capaciteit. Dat wil niet zeggen dat alleen die twee ploegen controleren op het naleven van de coronamaatregelen, àlle ploegen zullen extra waakzaam zijn.”

Beboeten is de enige manier om het gedrag van de mensen te veranderen

Eric Cenens, politiezone Kempenland

Niet alleen de maatregel rond de nachtklok zal gecontroleerd worden. Dorien Baens van zone LRH: “We hebben 3 extra ploegen op de baan die ook controleren of de horecazaken gesloten blijven, of de nachtwinkels op tijd sluiten en er na 20.00u. geen alcohol meer verkocht wordt.“

Mocht je toch betrapt worden, zal je niet meer op begrip kunnen rekenen van de inspecteurs. Marleen Smeyers van zone Carma: “De tijd van verwittigen is voorbij. Als we iemand betrappen zal die zonder pardon een boete krijgen.” 

Meest gelezen