Radio 2

Bar in Liedekerke is nog maar een maand open, maar moet nu gedwongen dicht: "We blijven gemotiveerd"

De 7teen Lounge in Liedekerke ging pas een maand geleden open. Maar door de lockdown van de horeca moet de bar nu de deuren sluiten. Broers Serçan (24) en Yasin (22) Kircil houden er moed erin en starten met afhaalmaaltijden.

De 7teen Lounge opende pas een maand geleden de deuren. De naam verwijst naar het huisnummer. Broers Serçan (24) en Yasin (22) Kircil renoveerden met heel de familie vijf maanden lang een voormalig gokkantoor en bieden nu cocktails, mocktails en 82 verschillende soorten bier aan. Je kan er ook een kleinigheid eten. De zaak liep goed, maar aan dat succes komt nu een abrupt einde door de lockdown van de horeca.

Logica

Yasin snapt de logica van de beslissing niet. "Grote kledingwinkels bijvoorbeeld mogen wel geopend blijven", zegt hij. "Daar nemen honderden mensen de kledij vast, zonder dat die ontsmet wordt. Wij passen hier de regels strikt toe en wij moeten dicht? De mensen gaan gewoon op andere plaatsen samenkomen. Vraag is of de coronaregels daar altijd gevolgd zullen worden. Volgens mij gaat de sluiting van de horeca dan ook weinig effect hebben", besluit Yasin.

Afhaalmaaltijden

De broers begrijpen dat verzet tegen de maatregel weinig zal uithalen. Ze werken daarom volop aan een alternatief. "We gaan overschakelen naar afhaalmaaltijden, "zegt Serçan. "We gaan daarmee natuurlijk niet evenveel verdienen, maar het is toch iets.  We bekijken ook nog of we maaltijden aan huis kunnen bestellen. Ik hoop dat de klanten op die manier nog de weg naar onze bar blijven vinden." 

Meest gelezen