Nicolas Maeterlinck

Opnieuw handel op Euronext na storing van bijna drie uur

De handel op heel wat Europese beurzen heeft bijna drie uur stilgelegen door een technische storing. 

"Het gaat om een technische storing, dus geen cyberaanval", zegt Pascal Brabant van Euronext, het bedrijf achter de beurzen van onder meer Brussel, Parijs, Amsterdam, Dublin en Lissabon. Dat alle beurzen van Euronext getroffen zijn, komt omdat ze allemaal hetzelfde IT-platform gebruiken. Alleen de beurs van het Noorse Oslo ondervindt geen hinder van de storing.

Alle handel lag sinds kwart voor tien stil, dus niet alleen de handel in aandelen, maar ook in bijvoorbeeld obligaties en afgeleide producten zoals opties. Volgens De Tijd gaat het om de grootste storing sinds eind oktober 2018. Om 12u45 wordt de handel weer hernomen.

Meest gelezen