Brand in woonzorgcentrum in Anderlecht, negen bewoners bevangen door rook

In een rusthuis in Anderlecht is zondagavond brand uitgebroken. De bewoners van een verdieping moesten tijdelijk geëvacueerd worden, de brand was vrij snel onder controle. De hulpdiensten brachten negen mensen naar het ziekenhuis, omdat ze bevangen waren door rook. Dat zegt de brandweer van Brussel.

De brandweer kreeg de oproep voor de brand in de Welzijnstraat rond 23 uur. Ter plaatse stelde ze een sterke rookontwikkeling vast als gevolg van een beginnende brand in een kamer op de derde verdieping. De politie en het Rode Kruis stonden de brandweer bij.

De inwoners van die verdieping werden geëvacueerd via luchtladders en trappen. Van de negen bewoners die naar het ziekenhuis gebracht werden, waren er drie erger aan toe. Maar niemand zou in levensgevaar verkeren. 

"Het vuur was vrij snel onder controle", zegt woordvoerder Walter Derieuw. "En gelukkig was er ook geen melding van coronapatiënten in het woonzorgcentrum." De derde verdieping is onbewoonbaar, en mogelijk ook een kamer op de tweede verdieping. Die bewoners kunnen overnachten in lege kamers. 

Meest gelezen