Celstraf voor ouders van baby die op spoed belandde met sporen van cocaïne en methadon in het lichaam

Het Gentse gerecht heeft twee ouders veroordeeld voor het bezit en gebruik van drugs in het bijzijn van een minderjarige. Hun baby belandde één jaar geleden op spoed met sporen van cocaïne en methadon in z'n lichaam. 

De twee waren al een tijdje geen koppel meer maar gebruikten die nacht wel samen drugs. Het baby'tje, toen één jaar, vond de rondslingerende drugs op de grond van de woning en belandde op de spoeddienst van een Gents ziekenhuis. Het kindje herstelde, maar z'n drugsverslaafde ouders moesten wel voor de rechter verschijnen. 

Celstraffen en boete

De vader heeft een celstraf van 38 maanden en een geldboete van 8.000 euro aan zijn been. Behalve voor de drugsfeiten stond hij ook terecht voor feiten van stalking tegenover zijn ex. De vrouw kreeg een voorwaardelijke celstraf van 14 maanden en een geldboete met probatie-uitstel. De ouders hebben intussen geen contact meer met elkaar. Ze verklaarden eerder aan de rechter dat ze hun drugsprobleem zouden aanpakken.

kasto80

Meest gelezen