Radio 2

Cafébaas uit Ieper brouwt biertje voor zijn mama: "Om haar te bedanken voor de steun tijdens de coronacrisis"

Cafébaas Simon Rampelbergh uit Ieper heeft zijn moeder op haar 60e verjaardag verrast met een zelfgebrouwen biertje. "Ik wou haar op een speciale manier bedanken voor alle hulp die ik van haar kreeg tijdens de coronacrisis", zegt hij.

Simon Rampelbergh opende 3 jaar geleden het eet- en praatcafé "Aux Trois Savoyards" aan de Neermarkt in Ieper. Zijn moeder Adelheid helpt hem vaak een handje. Dit jaar nog meer dan anders. “De lockdown was heel lastig. Vooral de financiële schade was enorm”, vertelt Simon. “Tijdens die moeilijke periode maakte mijn moeder onder andere heel wat afhaalgerechten klaar. Ze leverde zelfs bij de mensen thuis, tot in Kortrijk. Haar hulp is heel belangrijk voor mij. Daarom wou ik haar graag ​uitgebreid bedanken."

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Tripel Maman

Samen met Leroy Breweries hebben we het bier "Tripel Maman" ontworpen, want ik noem mijn moeder "maman". Het is een blond bier van 10 graden. Het wordt geen gelegenheidsbier: we zullen de Tripel Maman blijven verkopen bij ons. Ik heb haar het bier voor het eerst getoond op haar 60e verjaardag, afgelopen zaterdag", zegt cafébaas Simon. "Mama was blij maar vond het bier een beetje zwaar. Nu bereiden we ons samen voor op een maandje take-away. Hopelijk mag ik daarna mijn eet- en praatcafé weer openen."

Radio 2

Meest gelezen