Fietsersbond staat aan schoolpoort te controleren: "Het is echt van cruciaal belang"

Het wordt steeds later licht in de ochtend, dus als je met de fiets vertrekt ben je maar beter goed zichtbaar. Deze ochtend staat de Fietsersbond in heel Vlaanderen klaar om fietsers zonder licht bewust te maken van hoe belangrijk een fietslicht is. 

Deze ochtend staan ​​naast de fietspaden in de buurt van scholen, de Fietsersbond klaar met een boodschap: "Het is een kleine investering in een goed fietslicht, maar het kan je leven redden", waarschuwt Jan Fabry van de Fietsersbond. Wanneer ze een fietser zonder licht zien, gaan zij op een coronavriendelijke manier vragen om even aan de kant te staan. Ze geven dan een fietslampje mee, zodat de fietser op een veilige manier verder kan rijden. 

Als je zelf fietst lijkt alles goed zichtbaar, maar dat is niet zo voor de andere weggebruikers

Jan Fabry, Fietsersbond

Vandaag staat de Fietsersbond aan de schoolcampus van de Bret te controleren, morgen staan ze in Sint-Truiden en overmorgen ​in Zonhoven. "Wij hebben duizend fietslichtjes klaarliggen voor heel Vlaanderen, maar toch hoop ik dat we er geen moeten uitdelen", zegt Jan Fabry. "We willen de fietsers die niet in orde zijn erop wijzen hoe belangrijk 'opvallen in het verkeer' is."

In heel Vlaanderen staan ​​er dertig teams klaar om te controleren.

Meest gelezen