Videospeler inladen...

Herman De Croo krijgt enige coronaboete na de Ronde: "'Papa, je hebt je mondmasker niet aan!', zei Alexander"

Herman De Croo (Open VLD) moet als enige een boete betalen voor het niet naleven van de strenge coronamaatregelen tijdens de Ronde van Vlaanderen. Vader De Croo werd door zijn eigen zoon Alexander, de premier, zonder mondmasker gespot tijdens de tv-uitzending. "Ik heb me laten meeslepen door het enthousiasme voor de koers", klinkt het in een reactie bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

De 104e editie van de Ronde van Vlaanderen verliep gisteren onder erg strenge coronaregels. Langs het parcours staan was er verboden voor mensen die er niet wonen. Buurtbewoners konden wel vanop eigen domein kijken met een mondmasker aan. De gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, en de organisatoren hadden op voorhand opgeroepen om de regels goed na te leven. De politiediensten voerden extra controles uit en er werd gedreigd met fikse boetes (250 euro). Er liep niemand tegen de lamp... behalve Herman De Croo (Open VLD), oud-minister, oud-Kamervoorzitter en vader van huidig premier Alexander De Croo.  

Bekijk de beelden hier (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Alexander belde me op en vroeg me: "Waar is je masker?" Ik was het stomweg vergeten in al mijn enthousiasme. 

Herman De Croo

Herman De Croo werd betrapt door zijn eigen zoon die de wedstrijd rechtstreeks volgde via de televisie. "Ik was bezig en hoorde plots dat de renners er al aankwamen. Ik ben snel naar het parcours gerend en ben mijn masker in alle haast en enthousiasme vergeten. Ik stond aan het parcours, in een wei. Er was niemand te bespeuren. Plots ging mijn telefoon. Het was Alexander. Hij vroeg me wat ik daar zonder masker stond te doen. Hij had me herkend op de beelden. Hij was thuis aan het kijken met mijn twee kleinzonen."

"Bart De Wever moet ook een boete krijgen"

"Ik ga de boete betalen, ik ben in de fout gegaan. Ik denk niet dat ik harder gestraft word omdat ik toevallig de vader van de premier ben. Iedereen kent mij, ze hadden het sowieso wel gezien. Ik vind het wel opmerkelijk dat ik de enige ben in het hele land die nu een boete moet betalen. Vrienden maakten me erop attent dat N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever op een vol plein zonder mondmasker het startschot heeft gegeven van de wedstrijd. Dat lijkt mij ook niet echt volgens de regels. Iedereen gelijk voor de wet." 

Meest gelezen