Luikse ziekenhuizen vragen om coronapatiënten op te vangen in Limburg

De Luikse ziekenhuizen hebben een oproep gedaan tot solidariteit bij andere ziekenhuizen, vooral dan Limburgse. Ze vragen om Luikse coronapatiënten op intensieve zorgen op te vangen. Maar die spreiding van patiënten wordt op federaal niveau geregeld. 

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft voor het weekend één aanvraag gekregen, maar die patiënt is uiteindelijk elders opgevangen. "Op dit ogenblik zijn vijf van de twaalf intensieve bedden bezet", zegt woordvoerster Lieve Ketelslegers. "Elke nacht moeten we ook minstens twee intensieve covidbedden vrijhouden voor noodgevallen. Natuurlijk wordt dat elke dag gemonitord en volgen we de situatie zeer nauw op. Het is nog altijd de bedoeling dat de netwerkziekenhuizen de patiënten in eerste instantie onder elkaar verdelen."

Het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk heeft geen plaats meer. Daar liggen intussen al 32 COVID-19-patienten, waarvan tien op intensieve zorgen.

Meest gelezen