Minder taxi's door de nachtklok

De taximaatschappijen passen hun rittenschema aan, nu om middernacht de nachtklok ingaat. Ze blijven wel rijden, voor wie naar het werk of het ziekenhuis moet bijvoorbeeld.

Vanaf middernacht mag niemand nog de deur uit tot 5 uur 's morgens, tenzij voor essentiële verplaatsingen. De maatregel om het coronavirus te bedwingen, duurt een maand. Dat betekent niet dat het openbaar vervoer vroeger stilvalt. De Lijn laat alle laatste bussen en trams rijden omdat mensen die laat moeten werken ook nog thuis moeten geraken.

We blijven rijden voor essentiële verplaatsingen
Koen Van Oorschot, Antwerp-Tax

"Ook taxi's zullen 's nachts blijven rijden", zegt Koen Van Oorschot van Antwerp-Tax. "Een groot deel van onze vloot blijft binnen maar wij blijven ter beschikking voor essentiële verplaatsingen. Mensen moeten naar hun werk of naar het ziekenhuis."

De taxisector vraagt wel steun van de overheid. Niet alleen de nachtklok maar vooral de sluiting van cafés en restaurants betekent voor de taxi's een zware aderlating.

Meest gelezen