Radio 2

Nieuwe brug in Webbekoms Broek verbindt Diest met Zelem

In het natuurgebied Webbekoms Broek is een brug geopend, waardoor wandelaars nu van Diest naar Zelem kunnen stappen. De brug over het Zwart Water is gebouwd met Europese steun.

Een wandelbrug verbindt voortaan het Vlaams-Brabantse en Limburgse deel van het natuurgebied Webbekoms Broek. De brug is met Europees geld gebouwd. Voor wandelaars is het voortaan mogelijk om het hele natuurgebied te doorkruisen. 

Dit is een oude droom die in vervulling gaat

Frank Saey, Agentschap Natuur en Bos

De brug werd gebouwd in het kader van het Life Delta-project. Dat is een natuurproject met bijzondere zorg voor waterveiligheid en de natuurbeleving in het samenvloeiingsgebied van de Demerdelta: het Schulensbroek en het Webbekoms Broek.  Samen met het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, de Vlaamse Milieumaatschappij en Natuurpunt zorgt Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid voor de uitvoering van het project.

"Dit is een oude droom die in vervulling gaat", zegt Frank Saey van het Agentschap Natuur en Bos. "Je moest als wandelaar altijd aan één kant van het Zwart Water blijven. Maar dat behoort nu tot het verleden. Dankzij de brug kan je als wandelaar nu een circuit van ruim negen kilometer dwars door het Webbekoms Broek afleggen", aldus Saey. 

Meest gelezen